Stoofvlees

Stoofvlees

stoofvlees
Ingrediënten: 400 gram runderlappen, knoflookpoeder, zout, peper, bloem, 1 ui, 1 theelepel sambal, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, 1 wortel, 250 gram champignons, 1 blokje tomatenpuree, azijn, water, 1 laurierblaadje,

Aantal personen: 3

Snijd 400 gram runderlappen in blokjes. Wrijf de runderlappen in met knoflookpoeder, zout, peper en bloem. Bak het rundvlees bruin. Haal het rundvlees uit de pan en houdt even apart. Bak in het achtergebleven vet 1 gesnipperde ui met 1 theelepel sambal, kruidnagelpoeder en nootmuskaat tot de ui zacht is. Voeg 1 in plakjes gesneden winterwortel en 250 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak even mee. Doe het vlees terug in de pan. Voeg een scheutje azijn, 1 blikje tomatenpuree en water (zoveel tot het onder staat) toe. Breng het kort aan de kook. Zet het vervolgens op laag vuur. Doe er een laurierblaadje bij en laat 3 uur zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout en peper. Eet smakelijk!

(59 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top