Ovenschotel van Sperziebonen, Ui, Ham en Aardappelpuree

Ovenschotel van Sperziebonen, Ui, Ham en Aardappelpuree

Ovenschotel van Sperziebonen, Ui, Ham en Aardappelpuree
Gisteren had een collega een grote zak sperziebonen meegenomen. Vers uit haar eigen moestuin. Zo’n beetje de hele afdeling heeft een maaltje meegenomen. Ik ook natuurlijk, want verse sperziebonen… Ik maakte er vandaag deze ovenschotel mee.

Ingrediënten: 500 gram sperziebonen, 1 ui, 300 gram hamblokjes, aardappelpuree, geraspte kaas,

Aantal personen: 3

Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de sperziebonen af en breek de bonen in kleinere stukken. Kook de sperziebonen gaar. Bak ondertussen 1 gesnipperde ui met 300 gram hamblokjes tot de ui zacht. Doe de ui en de hamblokjes in een ovenschaal. Hussel de sperzieboontjes er door. Schep er vervolgens een laagje aardappelpuree over. Strooi er als laatste geraspte kaas over. Zet de ovenschaal ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

(107 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top