Lahmacun (Turkse Pizza)

Lahmacun (Turkse Pizza)

Lahmacun (Turkse Pizza)
Zelf Turkse pizza oftewel Lahmacun maken? Dat wilde ik eens proberen. Ik vond het recept bij Eslem van Mijn Mixed Kitchen. Echt een toprecept! Alleen had ik geen Turkse yoghurt, dat heb ik vervangen door een 1 eetlepel kwark.

Ingrediënten: 500 gram bloem, 1 zakje gedroogde gist, 1 eetlepel kwark, 2 eetlepels zonnebloemolie, 1 theelepel zout, 270 gram lauwwarm water, 1 ui, 1 rode paprika, 2 tomaten, peterselie, 350 gram gehakt, 1 blikje tomatenpuree, 1 theelepel sambal, zout, peper, cayennepeper, gemengde sla, knoflooksaus,

Aantal Turkse pizza’s: 7

Maak een deeg van 500 gram bloem, 1 zakje gedroogde gist, 1 eetlepel kwark, 2 eetlepels zonnebloemolie, 1 theelepel zout en 270 gram lauwwarm water. Meng het tot een samenhangend deeg. Kneed het vervolgens nog 10 minuten door. Laat het deeg zeker een uur rijzen.

Maak ondertussen het gehaktmengsel. Doe in een keukenmachine 1 grof gesneden ui, 1 grof gesneden rode paprika, 2 tomaten en wat peterselie. Zet de keukenmachine even aan zodat de groenten heel fijn zijn. Doe er vervolgens nog 350 gram gehakt, 1 blikje tomatenpuree, 1 theelepel sambal, zout, peper en cayennepeper bij. Zet de keukenmachine even aan zodat het gehakt goed door de groenten mengt.

Verdeel ondertussen het deeg in 7 bolletjes (of meer of minder, nagelang de grote van je koekenpan). Rol de deegbolletjes uit tot dunne, ronde lappen. Doe olie in een koekenpan. Verwarm de koekenpan goed. Leg he deeg in de koekenpan. Bestrijk met een laagje van de gehaktsaus. Doe de deksel op de pan. Laat de Lahmacun in ongeveer een minuut of 4 gaar worden. Serveer met sla en bijvoorbeeld knoflooksaus. Eet smakelijk!

0
(91 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top