Tjap Tjoy

Kip

Tjap Tjoy

Tjap Tjoy
Vandaag heeft Britt voor ons gekookt: tjap tjoy!

Ingrediënten: mie, 1 wortel, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 kipfilet, 400 gram Chinese roerbakgroenten, 1 paprika, 4 eetlepels oestersaus, 2 eetlepels ketjap manis, 100 ml kippenbouillon, 2 eetlepels maïzena, water,

Aantal personen: 3

Kook de mie volgens aanwijzing op de verpakking. Snijd 1 wortel in plakjes. Kook de wortel ongeveer 5 minuten. Bak 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook tot het zacht is. Voeg 1 in blokjes gesneden kipfilet toe. Bak tot de kipfilet gaar is. Voeg 400 gram Chinese roerbakgroenten en 1 gesneden rode paprika toe. Roerbak tot de groente bijna zacht is. Voeg vervolgens de gekookte wortel, 4 eetlepels oestersaus, 2 eetlepels ketjap manis en 100 ml kippenbouillon toe. Warm het geheel goed door. Maak ondertussen een papje van 2 eetlepels maïzena met wat koud water. Roer dit door de saus, zodat de saus iets bindt. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Serveer met de mie. Eet smakelijk!

0
(37 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top