Tjap Tjoy

Kip

Tjap Tjoy

Tjap Tjoy
Vandaag heeft Britt voor ons gekookt: tjap tjoy!

Ingrediënten: mie, 1 wortel, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 kipfilet, 400 gram Chinese roerbakgroenten, 1 paprika, 4 eetlepels oestersaus, 2 eetlepels ketjap manis, 100 ml kippenbouillon, 2 eetlepels maïzena, water,

Aantal personen: 3

Kook de mie volgens aanwijzing op de verpakking. Snijd 1 wortel in plakjes. Kook de wortel ongeveer 5 minuten. Bak 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook tot het zacht is. Voeg 1 in blokjes gesneden kipfilet toe. Bak tot de kipfilet gaar is. Voeg 400 gram Chinese roerbakgroenten en 1 gesneden rode paprika toe. Roerbak tot de groente bijna zacht is. Voeg vervolgens de gekookte wortel, 4 eetlepels oestersaus, 2 eetlepels ketjap manis en 100 ml kippenbouillon toe. Warm het geheel goed door. Maak ondertussen een papje van 2 eetlepels maïzena met wat koud water. Roer dit door de saus, zodat de saus iets bindt. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Serveer met de mie. Eet smakelijk!

(37 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top