Vegetarische Quiche met Courgette en Prei

Vegetarische Quiche met Courgette en Prei

Vegetarische Quiche met Courgette en Prei
ik had weer een courgette meegekregen bij mijn vader en had nog een prei liggen. Wat kan ik hiermee maken? Het werd deze vegetarische quiche. De groentes gebakken voor de EK-finale vrouwen, de quiche gebouwd tijdens de rust en na de wedstrijd lekker de quiche gegeten. Perfect.

Ingrediënten: 1 courgette, 1 prei, 3 bosuien, zout, peper, paprikapoeder, 4 eieren, 200 ml kookroom, hartige taartdeeg, 2 tomaten, geraspte kaas,

Aantal personen: 4

Bak 1 gesneden courgette met 1 in ringen gesneden prei tot de courgette zacht is. Voeg 3 in ringen gesneden bosuien toe. Breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Laat het geheel goed afkoelen.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng 4 eieren met 200 ml kookroom, zout en peper. Bekleed een quichevorm met het hartige taartdeeg. Schep de groente erin. Verdeel het eimengsel erover. Leg er plakjes tomaat op en strooi er geraspte kaas over. Zet de quiche ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven (of zet de oven lager en laat de quiche er 45 minuten in). Eet smakelijk!

0
(80 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top