Pasta Bolognese

Pasta Bolognese

Pasta Bolognese
Michel had zin in een echte pasta bolognese. Op zoek naar een recept. Nu heb ik zo’n boek van de Zilveren Lepel in huis. Dat schijnt juist de bijbel van Italiaans eten zijn. Het recept van een bolognesesaus is vrij simpel. Slechts een paar ingrediĆ«nten en geeneens knoflook of echt Italiaanse kruiden. Het geheim is geduld.

Ingrediƫnten: 1 ui, 1 flinke wortel, 350 gram gehakt, 1 stengel bleekselderij, 1 blikje tomatenpuree, water, zout, peper, verse pasta,

Aantal personen: 3

Bak 1 gesnipperde ui met 1 in kleine blokjes gesneden wortel, 350 gram gehakt en 1 gesneden bleekselderij tot het gehakt rul is en de groente een beetje zacht. Voeg 1 blikje tomatenpuree toe met een beetje water. Roer het goed door. Zet het geheel op laag vuur met de deksel op de pan. Laat het zo’n 1 1/2 tot 2 uur zachtjes pruttelen. Voeg af en toe wat water bij wanneer de saus te droog wordt. Breng op smaak met zout en peper. Lekker met verse pasta. Eet smakelijk!

0
(130 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

5 thoughts on “Pasta Bolognese

    1. het was een klein blikje tomatenpuree. Op smaak brengen met basilicum kan natuurlijk altijd. Zelf niet gedaan, want het was niet eens echt nodig. Het smaakte ook zonder de knoflook en kruiden echt Italiaans. Waarschijnlijk omdat het zo lang heeft gesudderd op laag vuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top