De 3 Zussen – Rhenen

De 3 Zussen – Rhenen

3 Zussen Rhenen amuse
Na het lunchen ook nog eens uiteten, nadat we ook nog even iets gedronken hadden in Rhenen aan de Rijn. Allemaal voor een onderzoekje van Britt. Je hoort mij niet klagen. Ook bij dit restaurant denk je dat het gewoon in Veenendaal ligt, maar het hoort bij Rhenen. Best raar want de straatnaam is echt een Veense straat: “Kerkewijk”, maar de gemeentegrens van Rhenen ligt ook nog door deze straat. Het belangrijkste, wat hebben we gegeten?

Eerst kregen we een amuse. Dit was een couscous-salade. Lekker kruidig.

3 Zussen Rhenen broodplankje
Vervolgens kregen we, van het huis, nog een broodplankje met olijvenbrood, gewoon brood, aioli en tomatendip.

3 Zussen Rhenen eend
We zijn gelijk begonnen met hoofdgerechten. Ik koos eens wat anders dan wat ik normaal zou kiezen. Ik koos voor de eend. Dit was kleine stukjes eend in zoete ketjapsaus met abrikoos, boontjes, paprika en cashewnoten.

3 Zussen Rhenen trio 3 zussen
Michel koos voor de Trio 3 zussen. Dit was een mixed grill met een kipfilet, varkenshaasje en stukje bief. Erbij nog paprikasaus en aioli.

3 Zussen Rhenen gamba's
Britt maakte van een voorgerecht een hoofdgerecht. Zij nam gamba’s in aioli met een bol met Old Amsterdam erbij. Die bol kwam wat later, want die was vergeten (net een nieuwe kaart).

Bij de hoofdgerechten kregen we ook nog friet, aardappelgratin, gemengde boontjes en tomatensalade.

3 Zussen Rhenen petit grand dessert
Als nagerecht kozen Michel en ik beide het Petit grand dessert. Vier verschillende kleine desserts, altijd goed. Van links naar rechts: een panna cotta van citrusvruchten, chocolademousse, bolletje yoghurtijs met kersen en een chocoladetaartje met kiwi.

3 Zussen Rhenen mango ijs met muscadet
Het toetje van Britt had ook een tussengerecht kunnen zijn. Het stond tenminste ook als tussengerecht op de kaart. Het was een bolletje mango-ijs met Muscadet wijn.

Ook hier hebben we alledrie lekker gegeten. Alleen een beetje raar dat in de serre/terras gerookt mocht worden terwijl het dak nagenoeg dicht was.

Restaurant & lounge De 3 Zussen
Kerkewijk zuid 115
3911 SC Rhenen (op de grens van Veenendaal)

0
(203 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top