Vegetarische Curry met Courgette

Vegetarische Curry met Courgette

Vegetarische Curry met Courgette
Van mijn vader had ik weer een grote courgette uit de tuin gehad. Wat ga ik er nu mee maken? Het werd dus deze vegetarische curry.

Ingrediƫnten: rijst, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 1 theelepel ketoembar, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel kurkuma, 1/2 theelepel pimentpoeder, 1 courgette, 2 laurierblaadjes, 1 blikje tomatenpuree, 7 tomaten, 2 eetlepels bloem, 400 ml kokosmelk, kerriepoeder, zout,

Aantal personen: 3

Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking. Bak 1 gesnipperde ui toe met 2 fijngehakte teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 1 theelepel ketoembar, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel kurkuma en 1/2 theelepel chilipoeder. Roerbak tot de uien zacht zijn. Voeg 1 in blokjes courgette toe, bak tot de courgette bijna zacht is. Voeg daarna 2 laurierblaadjes en 1 blikje tomatenpuree toe. Roer even door. Voeg 7 in blokjes gesneden tomaten toe. Bak kort mee.Roer er 2 eetlepels bloem door. Voeg daarna 400 ml kokosmelk toe. Breng kort aan de kook. Laat het geheel nog 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met wat kerriepoeder en zout. Serveer met rijst. Eet smakelijk!

0
(47 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top