Flammkuchen

Flammkuchen

Flammkuchen
Bij de Jumbo zag ik Flammkuchendeeg van Tante Fanny. Dat deed me aan de herfstvakantie van vorig jaar denken. Toen aten we flammkuchen in een kasteeltje met uitzicht over een Duits dorpje. Flammkuchen lijkt op pizza, alleen het deeg is dunner en krokanter. De bodem wordt niet met tomatensaus bestreken maar met een crème fraîche.

Ingrediënten: flammkuchendeeg van Tante Fanny, 200 ml crème fraîche, plakjes ontbijtspek, 1 ui, peper,

Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het deeg uit op een bakplaat. Houdt het bakpapier er onder. Bestrijk het flammkuchendeeg met een laag crème fraîche. Beleg vervolgens met fijn gesneden plakjes ontbijtspek en 1 in dunne ringen gesneden ui. Bestrooi vervolgens met zwarte peper. Zet de ovenplaat ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

0
(40 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top