Gehaktballetjes in Tomatensaus

Gehaktballetjes in Tomatensaus

Gehaktballetjes in Tomatensaus
Ingrediƫnten: 500 gram gehakt, 1 zakje gehaktkruiden met ui, 1 ei, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 klein blikje wortels, 2 eetlepels bloem, 1 blik tomaatblokjes, ketjap manis, zout,

Aantal personen: 2

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng 500 gram gehakt met 1 zakje gehaktkruiden met ui en 1 ei. Ongeveer 200 gram heb ik apart gehouden, anders was het te veel voor 2 personen. Draai van 300 gram gehakt kleine gehaktballetjes. Doe de gehaktballetjes in een ovenschaal. Zet de ovenschaal ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Maak ondertussen de tomatensaus. Bak 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook tot de ui zacht is. Voeg 1 blikje wortels (uitgelekt) toe. Warm even mee. Voeg vervolgens 2 eetlepels bloem toe. Bak kort mee. Voeg vervolgens 1 blik tomaatblokjes toe. Roer goed door. Breng op smaak met ketjap manis en zout. Serveer de gehaktballetjes met de tomatensaus. Eet smakelijk.

(32 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top