Kip Kerrie met Sperziebonen, Paprika en Ananas

Kip Kerrie met Sperziebonen, Paprika en Ananas

Kip Kerrie met Sperziebonen, Paprika en Ananas
Ingrediënten: rijst, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 1 kipfilet, 1 rode paprika, 1/2 eetlepel Surinaamse kerriepoeder (nandan masala), 1/2 eetlepel kerriepoeder, 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel komijnpoeder, 2 eetlepels bloem, 400 ml kokosmelk, 1 blik sperziebonen, 2 schijfjes ananas, 2 handjes rozijnen, zout,

Aantal personen: 3

Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking. Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui zacht is. Voeg 1 in blokjes gesneden kipfilet toe. Bak tot de kipfilet bruin is. Voeg 1 in kleine blokjes gesneden rode paprika toe. Bak tot de paprika zacht is. Voeg 1/2 eetlepel Surinaamse kerriepoeder (nandan masala), 1/2 eetlepel kerriepoeder, 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel komijnpoeder en 2 eetlepels bloem toe. Bak even mee. Voeg 400 ml kokosmelk toe. Roer even door. Roer 1 blik sperziebonen, 2 in stukjes gesneden ananasschijven en 2 handjes rozijnen toe. Warm het geheel zo’n 10 minuten door. Breng op smaak met zout. Serveer de kip kerrie met rijst. Eet smakelijk!

1
(297 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

2 thoughts on “Kip Kerrie met Sperziebonen, Paprika en Ananas

  1. Hallo Anja,
    De Kip Kerrie met Sperziebonen, Paprika en Ananas lijkt me een lekker recept. Alleen de Surinaamse kerriepoeder (nandan masala) kun je die ook vervangen door Vadouvan van Jonnie Boer? Ik heb inmiddels zoveel kruiden in mijn kast waar ik dan één lepel van nodig heb en daarna nooit meer. En als ik hem kan vervangen dan één eetlepel i.p.v. beiden kerriepoeders die in het recept staan?
    Bedankt vast voor het antwoord!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top