Nasi Keboeli

Nasi Keboeli

Nasi Keboeli
Van het recept van zaterdag had ik nog wat spitskool over. Zonde om weg te gooien. Nasi is dan ideaal om wat van die restjes te gebruiken. Kortom deze keer ook eens spitskool in de nasi.

Ingrediënten: rijst, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 200 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, 1 prei, restje spitskool, 1 eetlepel ketjap manis,

Aantal personen: 3

Kook de rijst gaar in kokend water. Laat de rijst goed afkoelen. Bak 1 gesnipperde ui met 3 fijngehakte teentjes knoflook, 1 theelepel sambal en 200 gram dobbelsteentjes ontbijtspek tot de ui zacht is. Voeg ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder en nootmuskaat naar smaak toe. Roer even door. Voeg 1 fijngesneden prei en de spitskool toe. Roerbak tot de spitskool zachter is. Voeg de rijst en 1 eetlepel ketjap manis toe. Roerbak op hoog vuur tot de rijst goed warm is. Eet smakelijk!

0
(14 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Via Mastodon kan je Brutsellog volgen via @Anja@www.brutsellog.nl .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top