Rijst met Zoete Kip, Zoete Aardappels en Spitskool

Rijst met Zoete Kip, Zoete Aardappels en Spitskool

Rijst met Zoete Kip, Zoete Aardappels en Spitskool
Ingrediƫnten: 6 eetlepels chilisaus, 1 eetlepel tomatenketchup, 2 theelepels donkere basterdsuiker, knoflookpoeder, gemberpoeder, 3 kippendijen, 2 zoete aardappels, rijst, 250 gram spitskool, 3 bosuien, zout,

Aantal personen: 3

Maak een marinade van 6 eetlepels chilisaus, 1 eetlepel tomatenketchup, 2 theelepels donkere basterdsuiker, knoflookpoeder en gemberpoeder. Marineer hierin 3 kippendijen. Laat de kip zeker een uur marineren in een afgesloten schaal in de koelkast. Kook 2 in blokjes gesneden zoete aardappels bijna gaar. Giet de zoete aardappels af. Bak de zoete aardappels vervolgens in hete olie tot het iets bruin is. Schep het uit de pan en houdt het apart. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Doe nieuwe olie/boter in de pan waar je net de zoete aardappels in hebt gebakken. Bak de gemarineerde kippendijen tot het gaar is. Voeg 250 gram gesneden spitskool toe. Roerbak tot de spitskool is geslonken. Voeg vervolgens 3 in ringen gesneden bosuien en de gebakken aardappels toe. Roerbak tot alles goed warm is. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!

0
(124 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top