Lemongrass – Oosterbeek

Lemongrass – Oosterbeek

Lemongrass - Oosterbeek
Vandaag hebben we met zijn drieën lekker gedineerd bij Thais restaurant Lemongrass. We waren hier al zo vaak langsgereden na het winkelen in Arnhem, maar nog nooit hebben we hier gegeten. Tot vandaag dan. Eensgezind namen we alle drie het viergangenmenu. Wat moet je anders kiezen van zo’n uitgebreide kaart? Meestal kies je voor het meest bekende. Nu was het meer van wat de pot schaft eet je gewoon. Wat stond er op tafel?
We begonnen met een amuse. Dit was een Thaise beef salade.

Lemongrass - Oosterbeek
Daarna begon onze reis door de Thaise keuken. Het voorgerecht was een proeverij van verschillende Thaise hapjes. Van Links naar rechts: sateh kai (Thaise saté van kipfilet), koeng Leung labam (garnalen gefrituurd in deegblad), Thais gehaktballetje aan citroengras en kwoi tiauw soht (rijstflensjes gevuld met kipfilet, munt en Thaise saus)

Lemongrass - Oosterbeek
Vervolgens kwam het tussengerecht. Dit was een soepje om precies te zijn tom jued koeng. Dit was een heldere bouillon met groenten en garnalen.

Lemongrass - Oosterbeek
Daarna de hoofdgerechten van het menu. We kregen drie verschillende, dat hoort ook volgens het menu. Deze werden in schalen aan tafel gebracht. Hierboven zie je de curry. Dit was de neua phad sapalot, roergebakken stukjes ossenhaas met ananas, rode curry en kokossaus.

Lemongrass - Oosterbeek
Deze salade heet yam plaa dohk foe en is een salade mer gehakte visfilet met mango, munt en een Thaise dressing.

Lemongrass - Oosterbeek
Het derde hoofdgerecht was kai jaang. Dit is krokant gebakken kippenbout met een licht pittig Thaise saus. Erbij kregen we twee schaaltjes kauw soeoi, Thaise witte rijst.

Lemongrass - Oosterbeek
Het dessert mochten we van de kaart kiezen. We kozen alle drie wat anders. Ik koos voor de kanom bai toi. Dit zijn Thaise pannenkoekjes met roomijs en slagroom (en vers fruit dus)

Lemongrass - Oosterbeek
Britt koos voor kroei tohd. Dit was gebakken banaan met roomijs, honing en slagroom.

Lemongrass - Oosterbeek
Michel koos voor de andere soort gebakken banaan die op het menu stond namelijk de icecream kiauw kroei tohd. Dit was twee soorten ijs met stukjes gebakken banaan in deegblad.

Het was een verrassend lekker menu wat we hebben gekozen, van een onbekende keuken. We hebben één keer eerder Thais gegeten en kozen toen eigenlijk voor het meest bekende op de kaart. Nu waren de smaken natuurlijk meer een verrassing. De curry van het hoofdgerecht: heerlijk, maar ook de saté en het Thaise gehaktballetje… Ach eigenlijk was alles gewoon lekker! Aanrader!

Lemongrass
Utrechtseweg 68
6862 AN Oosterbeek

0
(107 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top