Nasi Kornet met Saté

Nasi Kornet met Saté

Nasi Kornet met Saté
De saté maakte ik zelf met hamlapjes gemarineerd in een marinade van tomatenketchup, ketjap manis, chilisaus en knoflookpoeder. Michel maakte zijn welbekende pindasaus. Van beide verder geen recept, wel van de nasi kornet die ik maakte.

ingrediënten: rijst, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 2 theelepels sambal, 1 theelepel trassi, 1 theelepel gemberpoeder, 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 blikje corner beef, 1 eetlepel donkere basterdsuiker, 2 eetlepels tomatenketchup, 2 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel sojasaus, 1 prei,

Aantal personen: 4

Kook de rijst. Laat de rijst goed afkoelen.

Maak een boemboe van 1 ui, 3 teentjes knoflook 3 teentjes knoflook, 2 theelepels sambal, 1 theelepel trassi, en 1 theelepel gemberpoeder.

Bak 150 gram fijngehakt ontbijtspek in een beetje hete olie. Bak kort. Voeg de boemboe toe en bak een minuut mee. Voeg vervolgens de inhoud van 1 blikje corner beef toe. Zorg dat je een egale brei krijgt. Voeg 1 eetlepel donkere basterdsuiker, 2 eetlepels tomatenketchup, 2 eetlepels ketjap manis en 1 eetlepel sojasaus toe. Schep goed om zodat alles goed gemengd is. Schep alles op een bord en houd even apart.

Bak de rijst samen met 1 in ringen gesneden prei. Bak het geheel al omscheppend ongeveer 10 minuten tot het droog is (speel wel met het vuur). Voeg de corned beefmengsel toe. Bak weer zo’n 10 minuten mee. Serveer met de saté en pindasaus. Eet smakelijk!

0
(39 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top