Fattoush Salade met Kruidige Pita

Fattoush Salade met Kruidige Pita

Fattoush Salade met Kruidige Pita
Het maken van een boodschappenlijstje is zo moeilijk. Gelukkig waren net de nieuwe Allerhande, Boodschappen en Hallo Jumbo uit. In de Allerhande vond ik dit recept ‘Fattoush met pita, kruiden en tuinerwten’. Het is een lekkere salade, eens wat anders dan anders.

Ingrediƫnten: 4 eetlepels olie, 2 theelepels baharat (kruiden van Jonnie Boer), zout, peper, 4 pitabroodjes, 400 gram doperwten (diepvries), 3 eetlepels yoghurt, 2 eetlepels appelciderazijn, 1 teentje knoflook, 3 tomaten, 1 geroosterde paprika (potje), munt, peterselie,

Aantal personen: 3

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng 4 eetlepels olie met 2 theelepels baharat, zout en peper (zout en peper naar eigen smaak). Snijd 4 pitabroodjes open. Bestrijk de snijkant met de baharat olie. Bak de pitabroodjes in 5 minuten knapperig. Snijd de pitabroodjes in kleine stukjes. Kook ondertussen 400 gram doperwten tot het gaar is. Giet af en spoel met koud water. Meng in een grote schaal 3 eetlepels yoghurt met 2 eetlepels appelciderazijn, 1 uitgeperst teentje knoflook en peper. Doe verder in de schaal 3 in stukjes gesneden tomaten (zonder zaadjes), gesneden, geroosterde paprika en doperwten. Doe er naar eigen smaak munt en peterselie door. Eet smakelijk!

0
(43 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top