Biefstuk Stroganoff

Biefstuk Stroganoff

Biefstuk Stroganoff
Stroganoffsaus kan je met een zakje maken, maar ook zonder natuurlijk. Onderstaande saus lijkt op een stroganoffsaus, maar lijkt er op. Eigenlijk heb je wodka nodig, maar niet in huis. Ook moet je het flamberen, maar dat durf ik niet. Ach dit lijkt er ook op en was ook lekker.

Ingrediënten: 2 sjalotjes, 1 knoflook, 1 theelepel sambal, tijm, 1 rode paprika, 150 gram champignons, paprikapoeder, een scheutje Martini, 100 ml kookroom, een beetje water, 1/2 bouillonblokje, laurierblad, 2 biefstuk,

Aantal personen: 2

Bak 2 gesnipperde sjalotjes met 1 fijngehakt teentje knoflook, 1 theelepel sambal en wat tijm tot de sjalotjes zacht zijn. Voeg 1 geschilde en in blokjes gesneden rode paprika toe. Bak tot de paprika zacht is. Voeg 150 gram fijngesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg een beetje paprikapoeder toe. Roer door. Voeg een scheutje Martini toe. Laat de alcohol verdampen. Voeg vervolgens 100 ml kookroom, een beetje water, 1/2 verkruimeld bouillonblokje en een laurierblad toe. Roer goed door. Laat de saus op laag vuur zachtjes inkoken. Bak ondertussen 2 biefstukjes naar eigen wens. Eet smakelijk!

0
(54 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Via Mastodon kan je Brutsellog volgen via @Anja@www.brutsellog.nl .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top