Bloemkool-Broccoli Strudel

Bloemkool-Broccoli Strudel

Bloemkool-Broccoli Strudel
Dit gerecht heb ik 10 jaar geleden ooit al eens gemaakt, alleen toen alleen met bloemkool. Tijd om het nog eens te maken, alleen dan weer een beetje anders.

Ingrediënten: 1 kleine bloemkool, 1 kleine broccoli, 1 ui, 1 teentje knoflook, Provençaalse kruiden, 1 eetlepel bloem, 150 ml kookroom, 50 gram geraspte kaas, vers bladerdeeg, 75 gram katenspek,

Aantal personen: 3

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd 1 kleine bloemkool en 1 kleine broccoli in roosjes. Kook de bloemkool en broccoli beetgaar. Giet af en houdt apart. Bak 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook en een beetje Provençaalse kruiden tot de ui zacht is. Voeg 1 eetlepel bloem toe. Bak kort mee. Voeg vervolgens 150 ml kookroom en 50 gram geraspte kaas toe. Roer tot de kaas gesmolten is. Voeg de bloemkool en broccoli roosjes toe. Zet het vuur uit. Snijd het bladerdeeg in drieën. Leg op een bakplaat met bakpapier. Beleg de helft van elke bladerdeeg met plakjes katenspek. Verdeel de bloemkool en broccoli er over. Vouw het bladerdeeg over de bloemkool en broccoli. druk met een vork de randen goed dicht. Snijd de bovenkant van de pakketjes in met een mes. Zet de bladerdeegpakketjes ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

0
(84 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top