Rustiek Brood met Zonnebloempitten

Rustiek Brood met Zonnebloempitten

Rustiek Brood met Zonnebloempitten
Ik wilde eens kijken of het een tweede keer ook lukte zo’n groot brood te krijgen. Na het rustiek oerbrood heb ik nu het rustiek volkorenbrood met zonnebloempitten geprobeerd. Net zo makkelijk te maken en net zo groot geworden. Top.

Ingredi├źnten: 20 gram roomboter, 300 ml lauwwarm water, 1 pak Koopmans Rustiek volkorenbrood met zonnebloempitten,

Doe 20 gram roomboter met 300 ml lauwwarm water en de inhoud van 1 pak Koopmans rustiek volkorenbrood in een kom. Mix met een mixer met deeghaken op de middelste stand 2 minuten door. Mix daarna nog op de hoogste stand 2 minuten tot een egaal beslag. Leg over de kom een theedoek. Zet de kom voor de verwarming (de verwarming hoeft niet hoger, het moet op kamertemperatuur). Laat het deeg minstens 10 minuten rijzen. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Mix het deeg op de hoogste stand van de mixer 1 1/2 minuut goed door. Stort het deeg op de bakplaat. Leg de theeboek over het deeg. Zet de bakplaat voor de verwarming. Laat het deeg minstens 45 minuten rijzen. Verwarm ondertussen de oven voor op 240 graden. Haal na het rijzen de theedoek van het brood. Zet de bakplaat iets onder het midden in de oven. Draai de temperatuur van de oven terug naar 200 graden. Bak het brood in ongeveer 40 minuten gaar. Haal het brood van de bakplaat. Laat het brood verder afkoelen op een rooster. Smul ze!

0
(43 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top