Curry met Zoete Aardappel en Kip

Kip

Curry met Zoete Aardappel en Kip

Curry met Zoete Aardappel en Kip
Ingrediënten: rijst, 1 eetlepel rode currypasta, 300 gram kippendijfilet, ketoembar, gemberpoeder, 2 zoete aardappels, 1 blikje kikkererwten, 400 ml kokosmelk, 1 kippenbouillonblokje, kleine pot sperziebonen, limoensap, (eventueel suiker en bloempapje)

Aantal personen: 3

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak 1 eetlepel rode currypasta in hete olie tot het geurt. Voeg 300 gram in blokjes gesneden kippendijfilet toe samen met ketoembar en gemberpoeder naar eigen smaak. Bak de kippendijen bijna gaar. Voeg 2 in blokjes gesneden zoete aardappels (geschild) en de kikkererwten toe. Bak een paar minuten mee. Voeg 400 ml kokosmelk en 1 verkruimeld kippenbouillonblokje toe. Laat het 10 minuten zachtjes koken. Voeg 1 kleine pot sperziebonen (uitgelekt) toe. Warm het geheel nog eens 10 minuten zodat de kokosmelk inkookt. Voeg een scheutje limoensap toe. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!

Is de saus niet voldoende ingedikt voeg dan een bloempapje toe om de saus te binden. Is de curry te pittig voeg dan suiker toe.

0
(61 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Via Mastodon kan je Brutsellog volgen via @Anja@www.brutsellog.nl .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top