Moussaka

Moussaka

Moussaka
Vandaag moest het eten volgens Britt’s planning precies om 17:40 klaar zijn. Wat is dan gemakkelijker dan een ovenschotel. Het werd dit keer geen lasagne, maar een moussaka. Lekker, vooral omdat de aardappelschijfjes vooraf al gebakken waren.

Ingrediënten: 600 gram aardappelschijfjes, 1 aubergine, 2 uien, 2 wortels, 250 gram gehakt, 100 ml bouillon, paprikapoeder, peterselie, 3 eieren, 400 ml melk, zout, peper sesamzaad,

Aantal personen: 4

Verwarm de oven voor op 170 graden. Bak 600 gram aardappelschijfjes bruin in hete boter. Snijd 1 aubergine in dunne plakken. Bestrooi met zout en besprenkel met een beetje olie. Laat even staan. Bak in een andere pan 2 gesnipperde uien met 2 in kleine blokjes gesneden wortels tot de ui zacht is. Voeg 250 gram gehakt toe. Bak het gehakt bruin en rul. Voeg vervolgens 100 ml bouillon, paprikapoeder en peterselie toe. Warm het geheel een paar minuten. Meng ondertussen 3 eieren met 400 melk, zout en peper. Haal de aardappelschijfjes uit de pan. Houdt even apart. Bak de aubergineplakken om en om. Doe in een ovenschaal de helft van de aardappels. Schep dan een laagje gehakt-wortelmengsel erover. Leg er vervolgens plakjes aubergine er op. Doe vervolgens weer een laagje gehakt-wortelmengsel en weer een laagje aubergine. Doe als laatste de andere helft van de aardappelschijfjes erover. Giet het eimengsel erover. Strooi sesamzaadjes over de ovenschotel. Zet de ovenschotel ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

0
(50 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top