Robuuste Koeken van Bij Robèrt

Robuuste Koeken van Bij Robèrt

Robuuste Koeken van Bij Robèrt
Bij de Albert Heijn zag ik in het bakvak dit pak staan: Meesterlijke Koekenkit bij Robèrt. Je weet wel die Robèrt van Heel Holland Bakt. Dat wilde ik dus wel eens proberen. Robuuste koeken doet me denken aan de koeken die ooit verkocht werden bij de Broodfiets op Utrecht Centraal een paar jaar geleden. Die waren toen zo lekker, jammer dat die er mee opgehouden zijn. Dit is wel een goed alternatief!

Ingrediënten: 125 gram roomboter, 1 pak Meesterlijke koekenkit muesli notenmix & rozijnen,

Aantal koeken: 11

Verwarm de oven voor op 160 graden. Laat 125 gram boter op kamertemperatuur komen. Meng de mix met de roomboter met een mixer met deeghaken tot een kruimelig deeg. Voeg het zakje notenmix, het zakje blanke rozijnen en het zakje havermoutvlokken uit het pak toe. Kneed met de hand tot een samenhangend deeg. Maak er een rol van. Verpak de rol in huishoudfolie. Leg de rol 30 minuten in de koelkast. Snijd de deegrol in 10 of meer plakken. Leg de plakken op een bakplaat bekleed met bakpapier. Druk ze iets platter. Houd voldoende afstand tussen de koeken. Zet de bakplaat ongeveer 20 minuten in het midden van de oven. De koeken worden pas tijdens het afkoelen harder. Smul ze.

0
(122 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Via Mastodon kan je Brutsellog volgen via @Anja@www.brutsellog.nl .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top