Rustiek Brood van Koopmans

Rustiek Brood van Koopmans

Rustiek Brood van Koopmans
Van Koopmans kreeg ik hun nieuwste broodmix: Rustiek Oerbrood. Brood bakken heb ik al een tijd niet meer gedaan. Dat kneden is mij te zwaar. Michel bakte een tijd terug nog weleens een brood in de broodbakmachine. Dat is ook al wel lang geleden. Kortom dit wilde ik wel snel uitproberen. Zo met de sneeuw wat hier vanochtend is gevallen was het de perfecte gelegenheid om te bakken. Het Rustieke Oerbrood kan je zowel in de broodbakmachine als in een gewone oven doen. Ik heb het in de gewone oven gedaan. Dat betekende wel dat er gekneed moest worden. Dat kon gewoon met de deeghaken van de mixer, ideaal.

Ingrediënten: 20 gram roomboter, 275 ml lauwwarm water, 1 pak Koopmans Rustiek Oerbrood met tarwe, haver en spelt,

Doe 20 gram roomboter met 275 ml lauwwarm water en de inhoud van 1 pak Koopmans rustiek oerbrood (houd 1 eetlepel meel achter) in een kom. Mix met een mixer met deeghaken op de middelste stand 2 minuten door. Mix daarna nog op de hoogste stand 2 minuten tot een egaal beslag. Leg over de kom een theedoek. Zet de kom voor de verwarming (de verwarming hoeft niet hoger, het moet op kamertemperatuur). Laat het deeg minstens 10 minuten rijzen. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Mix het deeg op de hoogste stand van de mixer 1 1/2 minuut goed door. Stort het deeg op de bakplaat. Strooi het achtergehouden deeg er over. Leg de theeboek over het deeg. Zet de bakplaat voor de verwarming. Laat het deeg minstens 45 minuten rijzen. Verwarm ondertussen de oven voor op 240 graden. Haal na het rijzen de theedoek van het brood. Zet de bakplaat iets onder het midden in de oven. Draai de temperatuur van de oven terug naar 200 graden. Bak het brood in ongeveer 40 minuten gaar. Haal het brood van de bakplaat. Laat het brood verder afkoelen op een rooster. Smul ze!

0
(166 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top