Lasagne

Lasagne

Lasagne
Ik dacht dat ik vandaag goed in het keukenkastje had gekeken toen ik het boodschappenlijstje maken. Ik wist zeker dat ik een pot wortels in de la had staan. Dat bleek dus niet geval. Ik had alleen de inhoud aan de bovenkant gezien. Dus de doperwten die onder de wortels zaten waren me totaal niet opgevallen. Ach dan maar een pot wortels met doperwten. De lasagne wordt toch wel lekker.

Ingrediƫnten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, tijm, 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 250 gram gehakt, 250 gram champignons, 1 pot wortels met doperwten, 1 blikje tomatenpuree, 1 blik tomaatblokjes, 1 eetlepel ketjap manis, 1 eetlepel rode pesto, zout, peper, 50 gram boter, 50 gram bloem, 500 ml melk, 1 theelepel mosterd, nootmuskaat, peper, zout, geraspte kaas, lasagne bladen,

Aantal personen: 4

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak in hete boter 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, wat tijm naar smaak en 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek. Voeg 250 gram gehakt toe. Roerbak tot het gehakt bruin en los is. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons en 1 uitgelekte pot worteltjes met doperwten toe. Roerbak tot de champignons zacht zijn. Voeg vervolgens 1 blikje tomatenpuree en 1 blik tomaatblokjes toe. Roerbak even mee. Breng op smaak met 1 eetlepel ketjap manis, 1 eetlepel rode pesto en eventueel met zout en peper. Laat de saus even pruttelen op laag vuur. Maak ondertussen de kaassaus.

Smelt 50 gram boter. Wanneer de boter gesmolten is voeg je 50 gram bloem toe. Bak kort mee. Haal de pan van het vuur. Voeg dan al roerende ongeveer 500 ml melk toe. Breng op smaak met 1 theelepel mosterd, nootmuskaat, zout en peper. Roer wanneer de saus de gewenste dikte heeft er ongeveer 75 gram geraspte kaas door.

Doe in een ovenschaal een laagje van het gehakt-groenten mengsel, een laagje kaassaus en een laagje lasagne bladen. Vervolgens weer een laagje gehakt-groente mengsel en lasagne bladen. Eindig met een laag kaassaus. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

0
(55 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top