Appelcake met Zoute Karamelsaus

Appelcake met Zoute Karamelsaus

Appelcake met Zoute Karamelsaus
Naast het pak Rustiek Oerbrood kreeg ik ook een pak Koopmans Cake Specials appel-karamel. Dat is ook een nieuwe telg in de Koopmans familie. Een kleine cake met een speciale smaak. Naast deze variant is er ook nog de banaan-chocolade en framboos-appel cake special. Nu ik de appel-karamel al geproefd heb ben ik ook benieuwd naar die andere twee!

Ingrediënten: 1 appel (Wellant), 80 gram roomboter, 1 ei, 1 pak Koopmans cake specials Appel Karamel, 2 eetlepels water

Verwarm de oven voor op 170 graden. Schil en snijd 1 appel in kleine blokjes. Mix 80 gram roomboter tot het zacht is. Voeg 1 ei, de cakemix en 2 eetlepels water toe. Mix op een lage stand van de mixer eerst door elkaar. Mix daarna op de hoogste stand tot een luchtig beslag. Spatel ongeveer 3/4 van de appelblokjes door het beslag. Doe het beslag in de bakvorm die in het pak erbij zit. Druk de overgebleven appelstukjes in het deeg (hoeft niet wanneer er al genoeg appel in de cake zit). Zet de cakevorm in het midden van de oven voor ongeveer 50 tot 60 minuten. Laat de cake in de bakvorm afkoelen op een rooster. Verdeel vlak voor het serveren de zoute karamelsaus over de cake. Haal de bakvorm er daarna voorzichtig af. Smul ze!

0
(97 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

2 thoughts on “Appelcake met Zoute Karamelsaus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top