Bami met Babi Pangang

Bami met Babi Pangang


Bami
Ingrediënten: mienestjes, 1 flinke prei, 1 ei, 3 eetlepels rijstwijn, 1/2 eetlepel sesamolie, 1 theelepel Chinese vijfkruidenpoeder, chilisaus, ketjap manis,

Aantal personen: 3

Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak 1 in ringen gesneden prei tot de prei bijna zacht is. Kluts ondertussen 1 ei los en meng in een ander bakje 3 eetlepels rijstwijn met 1/2 eetlepel sesamolie en 1 theelepel Chinese vijfkruidenpoeder. Voeg het ei toe aan de prei. Roer tot het ei gestold is. Voeg vervolgens de mie toe samen met het Chinese vijfkruidenpoedermengsel. Roer goed door. Breng op smaak met een flinke scheut chilisaus en ketjap manis.

Babi Pangang
Ingrediënten: 1/2 eetlepel citroensap, 6 eetlepels ketjap manis, 2 theelepels gemberpoeder, 1 theelepel laos, 600 gram speklapjes,

Maak een marinade van 1/2 eetlepel citroensap, 6 eetlepels ketjap manis, 2 theelepels gemberpoeder en 1 theelepel laos. Snijd 600 gram speklapjes in reepjes. Marineer de speklapjesreepjes minstens 1 uur in de marinade. Bak de babi pangang in hete boter.

Babi Pangangsaus
Ingrediënten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 200 ml bouillon, 1 eetlepel donkere basterdsuiker, 4 eetlepels tomatenketchup, 1 eetlepel rijstwijn, 1 eetlepel ketjap manis, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel Chinese vijfkruidenpoeder,

Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui zacht is. Voeg 200 ml bouillon toe met 1 eetlepel donkere basterdsuiker, 4 eetlepels tomatenketchup, 1 eetlepel rijstwijn, 1 eetlepel ketjap manis, 1 theelepel gemberpoeder en 1 theelepel Chinese vijfkruidenpoeder. Breng kort aan de kook. Haal even van het vuur. Pureer de saus met een staafmixer. Zet het weer terug op een laag vuur en laat de saus nog een minuut of tien pruttelen.

Serveer de bami met de babi pangang en de babi pangangsaus. Eet smakelijk!

(98 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top