Surinaamse Bami met Sperziebonen

Surinaamse Bami met Sperziebonen

Surinaamse Bami met Sperziebonen
Ingrediënten: spaghetti, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, gemberpoeder, Chinese vijfkruidenpoeder, 1/2 Maggiblokje (zo’n vierkante), 1 kipfilet, 1 potje sperziebonen 1 blikje tomatenpuree, beetje water, 3 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel ketjap manis,

Aantal personen: 3

Kook de spaghetti beetgaar in kokend water. Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook, 1 theelepel sambal tot de ui zacht is. Voeg gemberpoeder, Chinese vijfkruidenpoeder en 1/2 verkruimeld Maggiblokje toe. Bak kort mee. Voeg vervolgens 1 in blokjes gesneden kipfilet toe. Bak tot de kipfilet bruin is. Voeg 1 potje sperziebonen, 1 blikje tomatenpuree en een beetje water toe. Roer even goed door en warm een paar minuten mee. Voeg vervolgens de gekookte spaghetti, 3 eetlepels sojasaus en 1 eetlepel ketjap manis toe. Roer goed door elkaar. Eet smakelijk!

(319 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

One thought on “Surinaamse Bami met Sperziebonen

  1. Lekker! Ik ben altijd op zoek naar variaties op gerechten en dit is een leuke. Ik krijg honger van de foto en ga dit recept zeker proberen. Thanks!

    Groetjes,
    Mariska van Mylocals

Comments are closed.

Back To Top