Rijst met Kip Kerrie

Rijst met Kip Kerrie

Rijst met Kip Kerrie
Ingrediƫnten: rijst, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 1 kipfilet, nandan masala (Surinaamse kerriepoeder), 250 gram champignons, 1 potje wortels, 300 ml kokosmelk, 1 eetlepel chilisaus, 3 bosuitjes, zout,

Aantal personen: 3

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui zacht is. Voeg 1 in blokjes gesneden kipfilet toe met naar eigen smaak nandan masala (ik gebruikte 2 theelepels). Bak tot de kipfilet gaar is. Voeg vervolgens 250 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg daarna 1 potje wortels (uitgelekt) en ongeveer 300 ml kokosmelk. Breng zachtjes aan de kook en laat 10 minuten pruttelen. Doe er halverwege het pruttelen nog 1 eetlepel chilisaus en 3 fijngesneden bosuitjes toe. Breng op smaak met wat zout. Serveer met de rijst. Eet smakelijk.

0
(30 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top