Oviebollen (Oliebollen uit de Oven)

Oviebollen (Oliebollen uit de Oven)

Oviebollen  (Oliebollen uit de Oven)
Dit jaar kwam Koopmans met een nieuw product op de markt: Oviebollen. Onlangs zag ik een pak in de supermarkt staan en ik dacht dat wil ik wel eens uitproberen. Oliebollen bakken in hete olie vind ik namelijk drie keer niks. Überhaupt iets bakken in hete olie, ik moet er niet aan denken, dat laat ik Michel wel doen. Oordeel over de Oviebollen. Eigenlijk wel prima. Ze hebben een knapperige korst, niet doordrenkt van de olie en door de rozijnen zijn het net echte oliebollen. Alleen wel een gekke naam Oviebollen.

Ingrediënten: 100 gram rozijnen, 250 ml lauwwarm water, 1 pak Koopmans mix voor Oviebollen, bloem, olie,

Aantal oliebollen: 10

Laat 100 gram rozijnen wellen in wat lauwwarm water. Dep de rozijnen goed droog. Doe 250 ml lauwwarm water in een beslagkom. Doe de gist uit het pak Koopmans mix voor Oviebollen erbij. Roer even door. Voeg vervolgens het meel uit het pak toe. Mix met de mixer op de hoogste stand tot een glad beslag. Dit duurt ongeveer een minuutje. Spatel daarna de rozijnen door het beslag. Dek de beslagkom af met huishoudfolie. Laat het beslag op een warme plek minstens een half uur rijzen.

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Vet een cupcakevorm in met olie. Bestuif met wat bloem. Als het beslag voldoende heeft gerezen schep je in elke vorm 2 eetlepels van het beslag. Ik had genoeg beslag voor 10 oliebollen, maar je zou er volgens het pak 12 mee kunnen maken. Besprenkel over elke Oviebol een theelepeltje olie. Zet de cupcakevorm ongeveer 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven. Kijk aan het einde van de oventijd of de oliebollen bruin genoeg zijn. Haal de oviebollen gelijk uit de cupcakevorm (ik moest behoorlijk hard tikken, ze zaten iets vast). Het lekkerst zijn de oviebollen natuurlijk net uit de oven met een beetje poedersuiker. Eet smakelijk!

(113 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0
Matrix #brutsellog_nl:mtrx.anchel.nl & Fediverse / Activitypub @anja@www.brutsellog.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top