Zelfgemaakte Frikandellen

Zelfgemaakte Frikandellen

 Zelfgemaakte Frikandellen
Ooit heb ik al eens frikandellen gemaakt, die best aardig gelukt waren. De frikandellen waren wel wat aan de zoute kant. In ieder geval leek me het wel weer leuk om weer eens zelf frikandellen te maken, alleen anders dan de vorige keer. Smaakte het naar een frikandel? In de verte. Oké, ik heb dan ook geen frituurpan om de frikandellen in te frituren, maar toch er miste qua smaak nog wat alleen wat?

Ingrediënten: 500 gram gehakt, 200 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 100 gram paneermeel, 200 ml slagroom, 2 theelepels sambal, 2 theelepels uienpoeder, 2 eetlepels knoflookpoeder, 1 theelepel nootmuskaat, zout, peper, water,

Aantal frikandellen: 10

Doe in een keukenmachine, het liefst in gedeeltes, 500 gram gehakt, 200 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 100 gram paneermeel, 200 ml slagroom, 2 theelepels sambal, 2 theelepels uienpoeder, 2 eetlepels knoflookpoeder, 1 theelepel nootmuskaat en naar eigen smaak zout en peper. Laat de keukenmachine draaien tot het een egale brij is. Vul een wegwerpspuitzak met de gehaktbrij. Knip er een stukje af, zodat de spuitmond groot genoeg is om een frikandel te spuiten. Spuit de frikandellen in een ovenschaal. Vul de ovenschaal met kokend water. Laat de frikandellen ongeveer 10 minuten in hete water staan. Giet het water af en laat de frikandellen rustig afkoelen. Bak de frikandellen in het olie bruin. Eet smakelijk!

(78 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0
Matrix #brutsellog_nl:mtrx.anchel.nl & Fediverse / Activitypub @anja@www.brutsellog.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top