Vega: Spinazie Quiche

Vega: Spinazie Quiche

spinazie quiche
Na al dat vlees van gisteren is het vandaag tijd voor een vegetarische maaltijd. Ik maakte deze spinaziequiche.

Ingrediënten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, tijm, 100 gram champignons, 500 gram spinazie, nootmuskaat, zout, 4 eieren, 100 ml kookroom, peper, rol vers bladerdeeg, cherrytomaatjes, geraspte kaas,

Aantal personen: 3

Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook, 1 theelepel sambal en wat tijm tot de ui zacht is. Voeg 100 gram fijngesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg beetje bij beetje 500 gram spinazie toe. Laat de spinazie slinken. Breng op smaak met wat nootmuskaat en zout. Laat de spinazie afkoelen en snijd de spinazie fijn.

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Meng 4 eieren met 100 ml kookroom. Breng dit mengsel op smaak met zout en peper. Bekleed een quichevorm met het bladerdeeg. Prik in de bodem wat gaatjes in het bladerdeeg. Vul de quichevorm met de spinazie. Giet er het eiermengsel voorzichtig over. Leg er vervolgens gehalveerde tomaatjes op. Strooi er als laatste wat geraspte kaas over. Zet de quiche ongeveer 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

(20 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0
Matrix #brutsellog_nl:mtrx.anchel.nl & Fediverse / Activitypub @anja@www.brutsellog.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top