Kipfilet met Champignon-Kaassaus uit de Oven

Kipfilet met Champignon-Kaassaus uit de Oven

Kipfilet met Champignon-Kaassaus uit de Oven
Ingrediënten: 2 kipfilets, 4 plakjes rauwe ham, 1 ui, 2 teentjes knoflook, Provençaalse kruiden, 125 gram champignons, 1 eetlepel bloem, 250 ml kookroom, zout, 100 gram geraspte kaas,

Aantal personen: 2

Verwarm de oven voor op 200 graden. Omwikkel 2 kipfilets elk met 2 plakjes rauwe ham. Leg de kipfilets in een ovenschaal. Bak in hete boter 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook en wat Provençaalse kruiden tot de ui zacht is. Voeg 125 gram in plakjes gesneden champignons toe en bak de champignons mee tot het zacht is. Voeg 1 eetlepel bloem toe. Bak kort mee. Voeg 250 ml kookroom toe. Laat een paar minuten pruttelen. Roer er vervolgens 75 gram geraspte kaas door. Breng op smaak met wat zout. Schenk de saus in de ovenschaal en strooi de resterende geraspte kaas erover. Zet de ovenschaal ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

0
(98 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top