Bami met Courgette en Paprika in Kokossaus

Bami met Courgette en Paprika in Kokossaus

Bami met Courgette en Paprika in Kokossaus
Vaak eet ik bami of nasi met iets van saté of babi ketjap. Vandaag maakte ik er een groentegerecht bij. Eens wat anders. Het was trouwens bijna helemaal vegetarisch geworden, ik was helemaal de ontbijtspek vergeten voor de bami. In plaats van de bami gebruikte ik wat cervelaat die ik nog over had van gisteren. Eigenlijk ook wel prima.

Bami Goreng
Ingrediënten: mie, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, ketoembar, komijnpoeder, paprikapoeder, kurkuma, gemberpoeder, knoflookpoeder, 75 gram cervelaat, 1 prei,

Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, ketoembar, komijnpoeder, chilipoeder, kurkuma, gemberpoeder, knoflookpoeder en 75 gram fijngesneden cervelaat. Bak tot de ui zacht is. Voeg 1 in ringen gesneden prei toe. Bak even mee. Voeg vervolgens de gekookte mie toe. Roerbak even op hoog vuur en klaar!

Courgette en Paprika in Kokossaus
Ingrediënten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, laos, 1 rode paprika, 1 gele paprika, 1 courgette, 30 gram santen, 1/2 kippenbouillonblokje, 150 ml water, 1 eetlepel ketjap manis,

Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook, 1 theelepel sambal en laospoeder naar eigen smaak. Bak tot de ui zacht is. Voeg 1 gesneden rode en 1 gesneden gele paprika toe. Bak tot de paprika’s bijna zacht zijn. Voeg 1 in blokjes gesneden courgette toe. Bak kort mee. Los ondertussen 30 gram santen en 1/2 kippenbouillonblokje op in 150 ml gekookt water. Voeg toe aan de groenten samen met 1 eetlepel ketjap manis. Laat even pruttelen tot het goed warm is en de courgette gaar is.

Serveer met courgette en paprika in kokossaus met de bami. Eet smakelijk!

0
(149 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top