Varkensfilet met Kriekenbiersaus

Varkensfilet met Kriekenbiersaus

Varkensfilet met Kriekenbiersaus
Kerstliedjes op de achtergrond (Britse zenders hebben al speciale themakanalen), kijkend naar de nieuwe, Engelse kerstreclames en stormachtig weer. De goede ingrediënten voor deze maaltijd wat net zo goed een kerstmaaltijd had kunnen zijn. Best speciaal met dat kersenbier. Krieken zijn trouwens gewoon kersen…

Ingrediënten: 1 groot stuk varkensfilet, zout, peper, vleeskruiden, 1 kleine ui, tijm, 1 1/2 eetlepel bloem, 1 kleine pot kersen op siroop, 1 flesje kersenbier (kriekbier), 1 eetlepel golden syrup,

Aantal personen: 2

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kruid de varkensfilet met zout, peper en vleeskruiden. Zet de varkensfilet ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven. Maak ondertussen de kriekenbiersaus. Bak 1 gesnipperde ui met wat tijm tot de ui zacht is. Laat ondertussen 1 pot kersen uitlekken en vang het siroop op. Voeg 1 1/2 eetlepel bloem toe wanneer de ui zacht is. Bak kort mee. Voeg geleidelijk de kersensiroop toe. Blijf goed roeren. Voeg vervolgens geleidelijk de kersenbier toe (ik had niet het hele flesje nodig). Blijf roeren en houd de dikte in de gaten. Voeg op het laatst de kersen en 1 eetlepel golden syrup toe. Warm het geheel goed door. Serveer met de varkensfilet. Eet smakelijk!

0
(45 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top