Turkse Groentekebab

Turkse Groentekebab

Turkse Groentekebab
Vanochtend gooide ik op het allerlaatste moment nog een AH verspakket Turkse groentekebab in mijn mandje. Toen wist ik nog niet dat we met zijn drieën zouden eten, het was namelijk de bedoeling dat we met zijn tweetjes zouden eten. Er stond dus eigenlijk iets anders op het menu. Maar of het zo moest zijn, we aten gewoon met zijn drieën, dus de Turkse groentekebab werd vandaag al gegeten in plaats van ergens in het weekend wat ik in gedachten had.

Ingrediënten: Albert Heijn verspakket Turkse groentekebab of 1 rode paprika, 1 courgette, 1 aubergine, 1 rode ui, kebabkruiden, zout, 2 tomaten, 1 limoen, 200 ml yoghurt, basis voor knoflooksaus, 1 teentje knoflook, peterselie, pitabroodjes,

Aantal personen: 4

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was en snijd 1 paprika, 1 courgette en 1 aubergine in grove stukken. Doe het in een ovenschaal. Snijd de rode ui 3/4 deel in grove stukken doe dit bij de ovenschaal en 1/4 deel fijn, doe dit in een schaaltje. Meng de groenten in de ovenschaal met wat zout en de kebabkruiden. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Maak ondertussen de tomatensalsa. Doe bij de rode ui 2 in kleine blokjes gesneden tomaat. Pers er wat limoensap boven uit. Maak de knoflook saus met 200 ml yoghurt, de basis voor knoflooksaus, 1 uitgeperst teentje knoflook en de fijngehakte peterselie.

Doe ongeveer 5 minuten voordat de groentes klaar zijn de pitabroodjes in de oven erbij. Laat alles een beetje afkoelen. Knip de pitabroodjes open. Vul met de groentekebab, de tomatensalsa en knoflooksaus. Eet smakelijk!

(1.203 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

One thought on “Turkse Groentekebab

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top