Nasi Keboeli met Kipsaté en Zoetzure Komkommer

Nasi Keboeli met Kipsaté en Zoetzure Komkommer

Nasi Keboeli met Kipsaté en Zoetzure Komkommer
Vandaag had ik een dag vrij. Tijd om wat te brutselen in de keuken. Het werd Indonesisch, gewoon nasi keboeli. Iets wat ik op werkdagen ook wel vaak maak, want dat is zo simpel. Maar vandaag maakte ik er ook zelf kipsaté en zoetzure komkommer bij (die laatste was echt lekker). Michel maakte uiteraard weer zijn pindasaus.

Nasi Keboeli
Ingrediënten: rijst, 2 uien, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, 1 prei, 1 eetlepel ketjap manis.

Aantal personen: 3

Kook de rijst gaar in kokend water. Laat de rijst goed afkoelen. Bak 2 gesnipperde uien met 3 fijngehakte teentjes knoflook, 1 theelepel sambal en 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek tot de ui zacht is. Voeg ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder en nootmuskaat naar smaak toe. Roer even door. Voeg 1 fijngesneden prei toe. Roerbak even mee. Voeg de rijst en 1 eetlepel ketjap manis toe. Roerbak op hoog vuur tot de rijst goed warm is.

Kipsaté
Ingrediënten: 2 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel tomatenketchup, knoflookpoeder, uienpoeder, gemberpoeder, 2 kipfilets,

Maak een marinade van 2 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel tomatenketchup, knoflookpoeder, uienpoeder en gemberpoeder. Snijd 2 kipfilets in blokjes. Meng de kipfilet door de marinade. Laat de kipfilet een uur of twee marineren. Bak de kipfilet in hete boter. Maak er een pindasaus bij.

Pindasaus
Ingrediënten: 2 flinke eetlepels pindakaas, 1 theelepel sambal, 75 ml melk, 1 eetlepel ketjap manis, 1 eetlepel chilisaus,

Smelt op laag vuur in een steelpan 2 flinke eetlepels pindakaas met 1 theelepel sambal, 75 ml melk, 1 eetlepel ketjap manis en 1 eetlepel chilisaus tot de pindakaas is gesmolten.

Zoetzure Komkommer
Ingrediënten: 100 ml azijn, 50 gram suiker, 1 theelepel kurkuma, 1 komkommer,

Breng 100 ml azijn met 50 gram suiker en 1 theelepel kurkuma aan de kook. Snijd ondertussen 1 komkommer in dunne repen of plakjes. Giet het azijn-suiker mengsel over de komkommer. Laat het afkoelen. Eet smakelijk!

0
(83 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top