Pompoensoep

Pompoensoep

Pompoensoep
Vandaag had ik zin in zelfgemaakte soep, om precies te zijn zin in pompoensoep. Pompoensoep heb ik nog nooit gemaakt. Ik ging voor de makkelijke weg en kocht bij de Albert Heijn een verspakket om pompoensoep mee te maken. Ideaal want zo heb je alle ingrediënten, je maakt het toch zelf en eigenlijk kost het even veel als een blik soep (en dit is dan natuurlijk veel lekkerder).

Ingrediënten: 1 Albert Heijn verspakket voor pompoensoep of 3 sjalotjes, 3 teentjes knoflook, 1 centimeter gemberwortel, 2 wortels, 1 flespompoen, 1 appel, 1 sinaasappel, 1 liter water, 2 groentebouillonblokjes, crème fraîche,

Aantal personen: 3

Bak 3 gesnipperde sjalotten met 3 fijngehakte teentjes knoflook en 1 centimeter schoongemaakte en fijngehakte gemberwortel tot de sjalotjes zacht zijn. Voeg 2 in blokjes gesneden wortels en 1 geschilde, ontpitte en in blokjes gesneden flespompoen toe. Bak een minuut of 10. Schil ondertussen de appel en snijd de appel in blokjes. Pers de sinaasappel uit. Voeg de appelblokjes toe. Bak kort mee. Voeg vervolgens de sinaasappelsap, 1 liter water en 2 verkruimelde groentebouillonblokjes toe. Breng zachtjes aan de kook. Zet vervolgens het vuur lager en laat het met de deksel op de pan 30 minuten zachtjes koken. Pureer de soep tot een gladde substantie met een staafmixer. Doe er op je bord een beetje crème fraîche bij. Eet smakelijk!

0
(1.609 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

5 thoughts on “Pompoensoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top