Bamiballetjes

Bamiballetjes


Ingrediënten: 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, ketoembar, komijnpoeder, kurkuma, gemberpoeder, kerriepoeder, 2 eetlepels prei, 75 gram ham, 400 gram gehakt, 1 ei, 1 eetlepel ketjap manis,

Aantal gehaktballetjes: 18

Fruit 1 gesnipperde ui met 3 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui zacht is. Voeg ketoembar, gemberpoeder en kerriepoeder toe naar eigen smaak. Bak even mee. Voeg vervolgens 2 eetlepels fijngehakte prei en 75 gram fijngesneden ham toe. Warm mee tot de prei zacht is. Laat het geheel afkoelen. Meng vervolgens de prei en ui door het gehakt samen met 1 ei, 1 eetlepel ketjap manis en wat zout. Maak er kleine gehaktballetjes van (ongeveer ter grootte van een pingpongbal). Zet de gehaktballetjes nog een uur in de koelkast. Bak de gehaktballetjes bruin in hete boter. Wij hebben er mie en Michel’s satésaus erbij gegeten. Eet smakelijk!

0
(83 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Via Mastodon kan je Brutsellog volgen via @Anja@www.brutsellog.nl .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top