Stoemp met Gehaktbal

Stoemp met Gehaktbal

Stoemp met Gehaktbal
Stoemp? Stoemp is het Vlaamse woord voor stamppot. Wat ik gemaakt heb is een stamppotje met wortel, courgette en champignons.

Stoemp
Ingrediënten: 700 gram vastkokende aardappels, 3 winterwortels, 1 courgette, 250 gram champignons, klontje boter, zout, peper, nootmuskaat,

Aantal personen: 4

Kook de aardappels met 3 in blokjes gesneden winterwortels tot het gaar is. Bak in een andere pan 1 in blokjes gesneden courgette en 250 gram fijngesneden champignons tot het zacht is. Giet de aardappels en wortels af. Doe de courgette en champignons erbij en een klontje boter. Stamp tot het goed is. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Gehaktballen
Ingrediënten: 700 gram gehakt, 1 ei, 1 theelepel sambal, zout, peper, uienpoeder, knoflookpoeder, Surinaamse kerriepoeder (nandan masala),

Aantal gehaktballen: 6

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng 700 gram gehakt met 1 ei, 1 theelepel sambal en de volgende kruiden naar eigen smaak: zout, peper, uienpoeder, knoflookpoeder en Surinaamse kerriepoeder. Vorm er 6 gehaktballen van. Leg de gehaktballen in een ovenschaal. Zet de ovenschaal ongeveer 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Serveer de stoemp met de gehaktballen. Eet smakelijk!

0
(40 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top