Kip Curry

Kip Curry
Vandaag maakten Britt en ik samen deze kip curry, gezellig.
Ingrediënten: rijst, 1 kipfilet, 1 theelepel ketoembar, 2 uien, 1 theelepel sambal, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel kurkuma, 1/2 theelepel chilipoeder, 2 laurierblaadjes, 1 blikje tomatenpuree, 7 tomaten, 400 ml kokosmelk,

Aantal personen: 6

Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking. Bak 1 in blokjes gesneden kipfilet met 1 theelepel ketoembar tot de kip bruin is. Schep de kipfilet uit de pan. Voeg vervolgens 2 gesnipperde uien toe met 1 theelepel sambal, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel kurkuma, 1/2 theelepel chilipoeder, 2 laurierblaadjes en 1 blikje tomatenpuree. Roerbak tot de uien zacht zijn. Voeg 7 in blokjes gesneden tomaten toe. Bak kort mee. Voeg daarna 400 ml kokosmelk toe. Breng kort aan de kook. Doe vervolgens de kipfilet terug in de pan en laat het geheel nog 10 minuten pruttelen. Serveer met rijst. Eet smakelijk!

Is de curry te scherp? Voeg dan eventueel wat suiker toe.

(36 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.