Lasagne

Lasagne

lasagne
Als ik dan schrijf dat ik zelf lasagne best goed kan maken, dan moet ik hem ook weer eens maken. Deze lasagne was zeker weer een topper!

Ingrediënten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, tijm, 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 250 gram gehakt, 250 gram champignons, 1 pot wortels, 1 blikje tomatenpuree, 1 blik tomaatblokjes, 1 eetlepel ketjap manis, zout, peper, 50 gram boter, 50 gram bloem, 500 ml melk, 1 theelepel mosterd, nootmuskaat, peper, zout, geraspte kaas, lasagne bladen,

Aantal personen: 4

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak in hete boter 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook, wat tijm naar smaak en 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek. Voeg 250 gram gehakt toe. Roerbak tot het gehakt bruin en los is. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons en 1 uitgelekte pot worteltjes toe. Roerbak tot de champignons zacht zijn. Voeg vervolgens 1 blikje tomatenpuree en 1 blik tomaatblokjes toe. Roerbak even mee. Breng op smaak met 1 eetlepel ketjap manis en eventueel met zout en peper. Laat de saus, terwijl je de kaassaus maakt, even pruttelen op laag vuur.

Smelt 50 gram boter. Wanneer de boter gesmolten is voeg je 50 gram bloem toe. Bak kort mee. Haal de pan van het vuur. Voeg dan al roerende ongeveer 500 ml melk toe. Breng op smaak met 1 theelepel mosterd, nootmuskaat, zout en peper. Roer als de saus de gewenste dikte heeft er ongeveer 75 gram geraspte kaas (of meer) door.

Doe in een ovenschaal een laagje van het gehakt-groenten mengsel, een laagje kaassaus en een laagje lasagne bladen. Vervolgens weer een laagje gehakt-groente mengsel en lasagne bladen. Eindig met een laag kaassaus. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

0
(75 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

2 thoughts on “Lasagne

  1. Dag Anja,
    Jouw lasagne’s zijn gewoon prima. Geen pakjes en zakjes, kloppend recept en gewoon lekker zelf de sauzen maken. In dit recept mis ik echter het Maggi-blokje. Dat heb ik van jou geleerd en is voor mij een vast ingrediënt geworden. 🙂
    En verder om deze tijd courgette erdoor en/of pompoen, want die had ik rijkelijk in de tuin. En anders varieer ik lekker met wat extra groenten erdoor. Diepvriesdoperwten, soms wat mais voor een zoete touch, verse (Italiaanse) kruiden of een extra laagje tomaat en mozzarella ofzo. En dan ter compensatie extra mager gehakt of wat minder spekjes.
    Maar de basis blijft jouw lekkere recept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top