Fritesatelier – Utrecht

Fritesatelier – Utrecht

Fritesatelier Utrecht Sergio Herman
Tijdens het zappen kwamen we langs het programma op VTM Luc Alloo op pad met Sergio Herman. In dat programma ging Sergio Herman ook langs zijn Fritesatelier in Den Haag. Op dat moment stond vast dat ik ook wel eens een frietje bij het Fritesatelier wilde halen. Den Haag is voor mij niet echt dichtbij, maar sinds eind september is er ook een Fritesatelier in Utrecht. Na een informatieve dag qua werk heb ik samen met ex-collega Susanne hier een frites uitgekozen. Een frietje stoofvlees, dat zou lekker zijn, volgens Sergio Herman. Dan doen we dat toch!

Het Fritesatelier in Utrecht is klein. Met 8 mensen binnen staat het eigenlijk al vol. Ik was snel aan de beurt en bestelde dus een frites met de ‘butchers choice topping’ Vlaams stoofvlees. Ik moest mijn naam doorgeven en na even wachten werd mijn naam geroepen en kon ik mijn frites halen. Helaas moest Susanne, die net na mij haar frietje bestelde, even wat langer wachten. Er was weer een nieuwe lading frites nodig.

Buiten aan kleine tafeltjes hebben we onze frites gegeten, die geserveerd waren in een kartonnen bakje, waarin een vetvrij papiertje lag. Gelukkig was het nog niet te koud om buiten te zitten. De frites waren heerlijk, alleen een beetje te zout. De frites waren voor mij voor de rest niet te vettig, een beetje knapperig en zacht van binnen en waren mooi goudgeel. Het stoofvlees…. Daar lust ik nog wel veel meer van!

In ieder geval weer een ervaring rijker, een drie sterren frites van Sergio Herman op! Eindelijk.

Frites Atelier
Steenweg 56
3511 JS Utrecht

0
(219 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

3 thoughts on “Fritesatelier – Utrecht

  1. Hoi Anja,

    Binnenkort kun je ook in Arnhem terecht. “De Zeeuwse topkok Sergio Herman strijkt met een ‘Frites Atelier’ neer in het stadshart van Arnhem. De zaak komt op de hoek van de Vijzelstraat en Bakkerstraat.” Verwachte opening eind oktober.

    Groetjes Ferry.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top