Kip Shanghai met Rijst

Kip Shanghai met Rijst

Kip Shanghai met Rijst
Ingrediënten: rijst, 1 eiwit, 1 1/2 eetlepel maïzena, 1 kipfilet, 1 rode paprika, 2 teentjes knoflook, 3 bosuien, 75 gram taugé, 1 eetlepel sojasaus, 50 ml kippenbouillon, 2 eetlepels rijstazijn, geschaafde amandelen,

Aantal personen: 2

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Meng 1 eiwit met 1/2 eetlepel maïzena en 1 in blokjes gesneden kipfilet. Bak de kipfilet in hete olie goudbruin. Wanneer de kipfilet bruin is schep het dan uit de pan. Verwarm opnieuw hete olie in de pan. Bak hierin, 1 rode paprika met 2 fijngehakt teentjes knoflook. Roerbak 5 minuten. Voeg vervolgens 3 in ringen gesneden bosuien en 75 gram taugé toe. Roerbak 2 minuten. Meng ondertussen in een kom 1 eetlepel sojasaus, 50 ml kippenbouillon, 2 eetlepels rijstazijn en 1 eetlepel maïzena. Doe de gebakken kipfiletblokjes terug in de pan samen met de saus die je net gemaakt hebt. Roerbak nog een minuut. Serveer met de rijst. Strooi er op je bord nog wat geschaafde amandelen over. Eet smakelijk!

0
(56 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Via Mastodon kan je Brutsellog volgen via @Anja@www.brutsellog.nl .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top