Appelflappen

Appelflappen

Appelflappen
Op de fruitschaal lagen nog een aantal appels die gewoon op moesten. In de vriezer lag nog toevallig een pakje bladerdeeg. Eén plus één is appelflap! Vandaag maakten Michel en ik appelflappen. Heel simpel eigenlijk.

Ingrediënten: pakje bladerdeeg, krenten, rozijnen, appels, witte basterdsuiker, kaneelsuiker,

Aantal appelflappen: 10

Verwarm de oven voor op 220 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien. Week wat krenten en rozijnen in lauwwarm water. Schil de appels. Snijd de appels in stukjes. Meng de appelstukjes met de rozijnen, krenten, kaneel en witte basterdsuiker. Leg op elk bladerdeeg vel een beetje van het appelmengsel. Vouw goed dicht. Leg de flappen op een ovenplaat bekleed met bakpapier. Bestrooi met kaneelsuiker. Draai de oven terug naar 200 graden. Zet de appelflappen ongeveer 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven. Smul ze!

0
(32 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top