Nasi Keboeli met Saté

Nasi Keboeli met Saté

Nasi Keboeli met Saté
Dit is één van Britt haar favoriete maaltijden: nasi keboeli. Heel simpel om te maken en inderdaad gewoon lekker. Dat was het vandaag ook.

Ingrediënten: rijst, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 200 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, 1 prei, 1 eetlepel ketjap manis.

Aantal personen: 3

Kook de rijst gaar in kokend water. Laat de rijst goed afkoelen. Bak 1 gesnipperde ui met 3 fijngehakte teentjes knoflook, 1 theelepel sambal en 200 gram dobbelsteentjes ontbijtspek tot de ui zacht is. Voeg ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder en nootmuskaat naar smaak toe. Roer even door. Voeg 1 fijngesneden prei toe. Roerbak even mee. Voeg de rijst en 1 eetlepel ketjap manis toe. Roerbak op hoog vuur tot de rijst goed warm is. Erbij hebben we kipsaté gegeten met Michel’s huisgemaakte pindasaus. Eet smakelijk!

0
(56 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top