Nasi Keboeli

Nasi Keboeli

Nasi Keboeli
Ingrediënten: rijst, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, 1 prei,

Aantal personen: 3

Kook de rijst gaar in kokend water. Ik doe dat meestal al ’s ochtends vroeg, zodat de rijst goed is afgekoeld. Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook, 1 theelepel sambal en 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek tot de ui zacht is. Voeg ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder en nootmuskaat naar smaak toe. Roer even door. Voeg 1 fijngesneden prei toe. Roerbak even mee. Voeg de rijst toe. Roerbak op hoog vuur tot de rijst goed warm is. Eet smakelijk!

0
(33 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Via Mastodon kan je Brutsellog volgen via @Anja@www.brutsellog.nl .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top