Zelfgemaakte Groenteburgers

Zelfgemaakte Groenteburgers

Zelfgemaakte Groenteburgers
Regelmatig eet ik groenteburgers, gewoon die je in de supermarkt kan kopen. Zelf maken is eigenlijk ook makkelijk en lekker gezond. Het was wel wat vogelen met de paneermeel en bloem. De hoeveelheden heb ik er dan ook niet bijgezet, je moet gewoon een substantie hebben die niet meer te vloeibaar is. Britt kwam op het slimme idee om bakringen te gebruiken tijdens het bakken en dat leverde de perfecte groenteburgers op.

Ingrediƫnten: 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 theelepel sambal, 1 theelepel Surinaamse kerriepoeder (nandan masala), 1 courgette (400 gram), wortel (350 gram), 1 prei, knoflookpoeder, 2 eieren, paneermeel, bloem, zout, peper, pitabroodjes, sla, cherrytomaatjes,

Aantal burgers: 8

Bak 1 fijngesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook, 1 theelepel sambal en 1 theelepel Surinaamse kerriepoeder tot de ui zacht is. Voeg 1 geraspte courgette, 350 gram geraspte wortel, 1 fijngesneden prei en wat knoflookpoeder toe. Bak tot alles zacht is geworden. Laat het geheel wat afkoelen.

Meng door de groenten 2 eieren. Voeg dan naar eigen inzicht paneermeel en bloem toe. Net zoveel tot je een goede substantie hebt. Verhit boter in een koekenpan. Leg er bakringen in en bak zo de groenteburgers aan beide zijden bruin.

Leg ondertussen de pitabroodjes onder de gril. Snijd ze open en leg de groenteburger erin. Doe er wat sla en cherrytomaatjes op en eventueel saus naar smaak. Eet smakelijk!

0
(79 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top