Crème Brûlée

Crème Brûlée

Crème Brûlée
Britt wilde een keer crème brûlée maken. Zo gezegd, zo gedaan. Met een gasbrander die ze van Tom kon lenen zat er zelfs een krokant laagje op. Het was een prima toetje, menig kok zou er jaloers op zijn!

Ingrediënten: 500 ml slagroom, 1 vanillestokje, 6 eieren, 75 gram suiker, zout, extra suiker

Aantal toetjes: 4

Verwarm oven voor op 150 graden. Verwarm 500 ml slagroom met de schrapsel van het vanillestokje en het uitgeschraapte vanillestokje. Breng de slagroom bijna aan de kook en laat het dan 5 minuten zachtjes staan. Splits ondertussen 6 eieren. Klop het de dooiers (eigeel) met 75 gram suiker en een snufje zout tot een geheel. Voeg de eidooiers geleidelijk toe aan de warme slagroom. Verdeel het mengsel over vier soufflébakjes. Zet de soufflébakjes in een ovenschaal. Schenk in de ovenschaal heet water. Zet de ovenschaal ongeveer 40 minuten in de oven.

Laat de crème brûlée goed afkoelen, eerst buiten de koelkast en als het goed is afgekoeld verder in de koelkast koelen. Bestrooi de crème brûlée met suiker. Karamelliseer de laag met een gasbrandertje. Laat dit afkoelen. Strooi er nog een keer een laagje suiker op en karamelliseer de laag voor een tweede keer. De crème brûlée is klaar om te eten. Smul ze!

0
(31 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top