Gehaktballen met Spekjessaus

Gehaktballen in Spekjessaus
Dobbelsteentjes ontbijtspek, dat vind ik nou zo lekker. Toen ik het recept voor gehaktballen met spekjessaus las in het Gehaktballenkookboek van Wim Balieu had ik gelijk al: dat wil ik maken! Zo geschiedde.

Ingrediënten: 500 gram gehakt, 1 kleine ui, 1 ei, 1 eetlepel Provençaalse kruiden, nootmuskaat, zout, peper, paneermeel, 1 ui, 200 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 2 eetlepels bloem, 300 ml kippenbouillon, peterselie,

Aantal gehaktballen: 4

Verwarm de oven voor op 170 graden. Meng het gehakt met 1 fijngesnipperde ui, 1 ei, 1 eetlepel Provençaalse kruiden, nootmuskaat, zout en peper. Maak er 4 gehaktballen van. Rol de gehaktballen door de paneermeel. Leg de gehaktballen in een ovenschaal. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Bak in hete boter 1 gesnipperde ui met 200 gram dobbelsteentjes ontbijtspek. Bak een paar minuten tot de ui zacht is en de ontbijtspek bijna knapperig. Voeg 2 eetlepels bloem toe. Bak kort mee. Voeg daarna geleidelijk 300 kippenbouillon toe. Laat even koken. Voeg wat peterselie toe. Serveer de gehaktballen met de saus. Eet smakelijk!

(189 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

2 gedachten over “Gehaktballen met Spekjessaus”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.