Arabische Tomaten-Couscoussoep

Arabische Tomaten-Couscoussoep

Arabische Tomaten-Couscoussoep
Na zo’n dag wandelen in Utrecht voelde ik het wel in mijn benen. Ik had eigenlijk weinig zin om te koken, maar er moet toch wat op tafel staan. Ik maakte de Arabische tomaten-couscoussoep waarvan ik het recept kreeg uit de Arabfoodbox. Lekker snel en zeker voedzaam, een echte maaltijdsoep.

Ingredi├źnten: 2 uien, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel gemberpoeder, 2 eetlepels ras-el-hanout, 1 blik tomatenpuree (210 gram), 1 1/2 liter water, 200 gram tomatencouscous, 1 1/2 theelepel harissa,

Aantal personen: 4

Bak 2 gesnipperde uien met 2 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel gemberpoeder in hete olie tot de ui zacht is. Voeg 2 eetlepels ras-el-hanout en 1 blik tomatenpuree toe. Bak kort mee. Voeg vervolgens 1 1/2 liter water toe. Roer goed door en breng aan de kook. Laat het 10 minuten zachtjes koken. Voeg 200 gram tomatencouscous en 1 1/2 theelepel harissa toe. Laat de tomatencouscous gaar worden in een paar minuten. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Eet smakelijk!

0
(38 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top